محمد مهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر در تالار وحدت اظهار داشت: از موضوع سرود و این ترنم زیبایی که محصول نهضت اسلامی مردم ایران است، می‌توان به عنوان انحصارات هنری نهضت امام خمینی(ره) یاد کرد.
وی گفت: نهضت انقلاب اسلامی با سرود، بسیاری از مفاهیم نهضت را منتقل کرده است، شاید در ذهن عموم مردم نخستین سرود جمعی که خوانده شد و مورد تشویق قرار گرفت سرود «خمینی ‌ای امام» بود که در فرودگاه مهرآباد در استقبال از امام راحل خوانده شد.
اسماعیلی افزود: قبل از پیروزی انقلاب، در بسیاری از محافل مذهبی و انقلابی که اندیشه‌ها و سخنان روشن امام خمینی(ره) در دوران پرمحنت مبارزه با رژیم سفاک پهلوی بیان می‌شد، یکی از مهمترین ابزارها برای رساندن این پیام، سرود بود. همچنین این هنر یکی از راه‎‌های جذب نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های دینی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در آن زمان محدودیت‌هایی برای استفاده از سایر رشته‌های هنری وجود داشت، سرود یکی از ابتکارات بزرگ پیروان نهضت امام راحل بود که با این شیوه پیوند معناداری را میان شعر، موسیقی و صدا ایجاد و آرمان‌های انقلاب اسلامی را ماندگار کرد. رهبر معظم انقلاب نیز در پیام خود به نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر این موضوع را مورد تاکید قرار دادند.
وی با بیان اینکه سرود هنری است که تحسین امام خمینی(ره) را در پی داشت، گفت: سرود در همه مسیر نهضت انقلاب از جمله در دوران هشت سال دفاع مقدس، در کنار آوای مداحان که عشق و علاقه به خاندان آل الله را ترویج می‌دادند که عامل اصلی پیروزی و مقاومت بود، جریان داشت و آثار ماندگاری در این دوران ساخته شد و مهمترین آثاری بود که در آن زمان از رادیو و تلویزیون پخش می‌شد؛ اجرای فرزندان شهید گروه سرود آباده در محضر امام خمینی(ره) در جماران کار تاریخی و ویژه‌ای در آن زمان بود.
اسماعیلی اظهار داشت: بعد از دفاع مقدس، در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ شاهد کاهش توجه به سرود، این هنر متعلق به انقلاب اسلامی بودیم اما در دهه ۹۰ رهبر معظم انقلاب با توجه ویژه به این موضوع باعث خیزش مجدد در حوزه سرود شدند، امروز در همه بخش‌های هنری متعلق به جریان انقلاب، سرود به ابزاری برای ترویج مفاهیم انقلاب تبدیل شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اکنون افتخارات جمهوری اسلامی ایران به کتاب قطوری تبدیل شده و درباره افتخارات انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله منطقه‌ای، سیاست خارجی و انرژی هسته‌ای، شهدای هسته‌ای و رشادت‌های شهید حاج قاسم سلیمانی می‌توانیم آثار فاخر و ماندگاری در حوزه سرود تولید کنیم که دربرگیرنده ارزش‌های زیادی در مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن باشد.
وی با اشاره به تاثیرگذاری سرود «سلام فرمانده» افزود: این سرود زیبا با گروه‌های ۱۰ هزار نفری، صد هزار نفری که در نقاط مختلف کشور اجرا می‌شود، مرزهای جغرافیایی کشور را نیز در نوردید، فضایی را به وجود آورد که در بسیاری از کشورها این استغاثه به امام عصر(عج) درخشان شد.
اسماعیلی بیان کرد: گروه سرود «سلام فرمانده»، متعلق به شهری کوچک در کشور است که با اتکا به مفاهیم انقلاب اسلامی و امامت، دل‌ها را شیفته کرد و تمامی سنین این سرود وحدت‌بخش را زمزمه می‌کنند و وظیفه همه نهادهای فرهنگی هنری در نظام مقدس جمهوری اسلامی است که باید این حوزه را تقویت کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت بیش از چهار هزار گروه سرود در کانون فرهنگی هنری مساجد اظهارداشت: در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دفتر سرود و آهنگ‌های انقلاب راه‌اندازی شده و از همه هنرمندان و گروه‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، حمایت می‌کنیم.